Türkiye’nin Suriye’deki “Zeytin Dalı Operasyonu”nu Okumak

Prof. Dr. Niyazi KAHVECİ’nin, Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği (ÜNDER)’in 02.02.2018 tarihinde Ankara Üniversitesi 100. Yıl Konferans Salonu’nda düzenlediği “Zeytin Dalı Harekatı’na destek” Basın Konferansı’nda yaptığı açılış konuşmasının metni:

 

AÇILIŞ KONUŞMASI

Türkiye’nin Suriye’deki “Zeytin Dalı Operasyonu”nu Okumak

Şehitlerimizin yüce ruhları önünde saygıyla eğiliyorum. Allah bizleri, şefaatlerine erdirsin

 

Antropolojik Siyasal Tarih

“Eğer yürüdüğünüz yolda güçlük ve engel yoksa bilin ki o yol sizi bir yere ulaştırmaz.”
Bernard SHAW

 

Bilimsel analiz ve felsefi sağlama sonucunda ulaştığımız sonuç şudur:

Suriye’nin bu kötü hale düşmesinin nedeni nedir? Bunun cevabını bize antropolojik siyasal tarih vermektedir. İnsanlığın antropolojik siyasal tarihine baktığımızda; insanlar arasındaki bütün savaşların nedeni, dünyaya sahip ve onun hakimi olma isteğidir. Yani arazi savaşıdır. Bugün de bu ideali bir “küresel şebeke” yürütmek istemektedir.

 

Küresel Proje

Küresel bir şebeke ve onun küresel bir projesi vardır. Bu proje; enerji, petrol ya da ekonomi projesi değildir. Bu proje; haksız bir şekilde dünyanın sahibi ve hakimi olmak projesidir. Bu amaçla Kıyamete kadar süper güç olmayı sürdürmek için bütün ülkelerin bölünmesi projesidir. Bu bölme projesinin içerisinde Türkiye de vardır.

 

Bu küresel sahtekar şebeke, İslam ülkelerindeki, kendi halkını ve ülkesini sömürmek isteyen muhteris, tamahkar, zalim ve halkının haini yerel şebekeleri kullanmaktadır. Unutmayalım ki; “Tamahkarla sahtekarın buluşmasından tokatlama doğar.”

 

Uyguladıkları strateji; böl, parçala ama yönetme stratejisidir. Bölüp parçalayıp kendi hallerine bırakıp birbirlerini yemeleri ve bölünmüşlüğün geri dönülmez biçimde derinleştirilmesi stratejisidir.

 

Bu şebeke, çobansız köy buldu, değneksiz dolaşıyor bu bölgede. Ama bu bölgenin çobanı ortaya çıkmıştır. Bu çobanın adı Türkiye’dir. “Kabadayılığa kabadayılık söker, kibarlık değil.”

 

Uygun Lider

Türkiye, çok doğru bir yoldadır. Türkiye’ye tarihi bir konjonktürel fırsat doğmuştur. Fırsatları değerlendirmek, fırsata uygun liderlerle mümkündür. Bugün Türkiye’de bu fırsata uygun lider yönetimde vardır.

 

Milyonlarca insanı ekmeksiz, susuz, ilaçsız, yataksız ve yorgansız bırakan, milyonlarca insanın hayatını ellerinden alan küresel gangester teröristlere ses çıkarmayıp, Türkiye’nin fedakarlığına, “savaş sağlığa aykırıdır” safsatası, felsefe tanımıyla sağlıksızlık, absürt irrasyonelliktir.

 

“Hayatın olmadığı yerde sağlık olmaz.”

Vücudumuzdaki mikropları, virüsleri hatta kanser hücrelerini neden öldürüyoruz? Çünkü hayatı yok ediyor. İşte Türkiye’nin şu anda Suriye’de yaptığı, hayatı yok edenleri temizlemektir.

 

Mağdur insanlar şükrediyor ki, “güçlü ve aynı zamanda merhametli” bir Türkiye var bu bölgede. Ve bu Türkiye, ceketini çıkarmış, göğsünü açmış bir şekilde, küresel sokak kabadayılarına karşı boğuşuyor. Bu boğuşan, mazlumların sahibi tarihsel İstanbul beyefendisi “Tophane Baba”sını içerideki kişilerin arkadan vurması en büyük hainliktir.

 

Sahabe Sistemi

Türkiye, sahabe sistemini uyguluyor. Sahabe sistemi bir şeye sahip olmak değil, sahip çıkmak sistemidir. İşte Türkiye bunu yapıyor. Türkiye, sayın cumhurbaşkanımızın mükerreren ifade ettikleri gibi, Suriye’nin bir karış toprağına sahip olmak değil, bir kişilik dahi olsa mağdur ve mazlum toplumuna sahip çıkmak için oradadır. Sahabe sistemiyle boğuşan Mehmetçiklerimizi kutluyoruz. “Sahip olmak emperyalistlik, sahip çıkmak filantropikliktir.”

 

Akılcı ve Bilimsel Düşünme

Toplumlar, organizmalar gibidirler. Ayak, el, kol ve kafa gibi katmanları vardır. Her katman kendi görevini yapmak zorundadır. Toplumların kafa katmanı akademiyadır. Onun görevi, başka organların görevlerine soyunarak sübjektif yargılama, hüküm verme ve infaz etmek değildir.

 

Onun görevi; Atatürk’ün Türkiye’ye tanıttığı “akılcı ve bilimsel düşünme”nin ne olduğunu ve nasıl yapıldığını öğrenmek, bu işlemi yaparak topluma objektif bilimsel “knowhow” sağlamaktır.

 

 

Bu yazıyı paylaş :

Yorumlar kapalı.